Meteen naar de inhoud

Verhuistips

Handige tips om uw verhuizing iets gemakkelijker en soepeler te laten verlopen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer informatie over onze diensten? Dat kan! Vraag een offerte aan, neem contact met ons op of vraag ons u terug te bellen. We streven er naar om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Wat zijn de adressen van uw verhuizing?

Uw gewenste verhuisdatum

Plan een terugbelmoment in

Bel mij terug

Verhuistips: zo zorg je voor een soepele verhuizing

Een verhuizing kan een stressvolle periode zijn. Er moet veel worden geregeld en er zijn veel dingen waar u aan moet denken. Toch hoeft een verhuizing niet zo moeilijk te zijn. Met de juiste voorbereiding en een paar handige tips, kunt u ervoor zorgen dat uw verhuizing soepel verloopt. In dit artikel geven we u graag een aantal verhuistips die u helpen bij een succesvolle verhuizing.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De juiste voorbereiding is essentieel voor een soepele verhuizing. Begin op tijd en maak een checklist van alles wat er moet gebeuren. Denk aan het regelen van een verhuisbedrijf, het inpakken van uw spullen en het doorgeven van uw adreswijziging. Maak ook een planning voor de verhuisdag zelf, zodat u weet wat er wanneer moet gebeuren.

Pak uw breekbare spullen goed in

Het inpakken van uw spullen is een belangrijk onderdeel van de verhuizing. Zorg dat u alles goed inpakt, zodat het veilig vervoerd kan worden. Gebruik bijvoorbeeld oude kranten om breekbare voorwerpen in te pakken en verpak belangrijke spullen apart.

Pak op de juiste manier in

Pak zwaardere spullen in kleinere dozen en lichtere spullen in grotere dozen. Zet ook op elke doos voor welke kamer deze bestemd is en wat erin zit. Zo kunt u alles gemakkelijk terugvinden.

Maak gebruik van verhuisdozen

Gebruik professionele verhuisdozen om uw spullen in te pakken. Deze dozen zijn steviger dan gewone dozen en speciaal ontworpen voor verhuizingen. U kunt deze bij ons huren, maar u kunt deze ook bij de bouwmarkt kopen. Zorg dat u voldoende verhuisdozen hebt en gebruik voor breekbare spullen altijd extra bescherming, zoals bijvoorbeeld noppenfolie.


Zorg voor voldoende verhuizers

Als u veel spullen hebt, kan het handig zijn om meerdere verhuizers in te schakelen. Zo gaat de verhuizing sneller en hoeft u minder te tillen. Overleg dit altijd even met ons en vergeet zeker niet naar de mogelijkheden te vragen.

Regel een verhuislift als u op een hogere verdieping woont

De juiste voorbereiding is essentieel voor een soepele verhuizing. Begin op tijd en maak een checklist van alles wat er moet gebeuren. Denk aan het regelen van een verhuisbedrijf, het inpakken van uw spullen en het doorgeven van uw adreswijziging. Maak ook een planning voor de verhuisdag zelf, zodat u weet wat er wanneer moet gebeuren.

Maak afspraken met het verhuisbedrijf

Maak duidelijke afspraken met onze verhuisspecialisten over wat zij wel en niet zullen doen. Zo weet u ook precies waar u aan toe bent.

Neem voldoende rust en zorg voor voldoende eten en drinken

Een verhuizing kan vermoeiend zijn. Zorg daarom altijd voor voldoende rust en zorg dat u voldoende eten en drinken hebt. Zo blijft u energiek en kunt u de verhuizing goed volhouden. Eten en drinken is voor de vakmannen die u helpen verhuizen ook erg fijn.

Laat de koelkast leeg en sluit deze aan op de nieuwe locatie

Wat moet u met de zwaarste spullen doen en hoe vervoert u de lichtere spullen eigenlijk? Heeft u trouwens al aan de koelkast gedacht? Moeten de vakmannen de koelkast nu liggend vervoeren of kan dat het beste verticaal? En is het echt verstandig om eerst een aantal uur te wachten voordat u de koelkast aansluit?

Let goed op de koelkast

Laat de koelkast leeg en maak deze goed schoon voordat u gaat verhuizen. Sluit de koelkast pas aan op de nieuwe locatie, zodat deze niet tijdens de verhuizing open hoeft te staan. Laat de koelkast wel enige tijd op kamertemperatuur staan voordat u deze aansluit, zodat de motor niet overbelast raakt.

Til zware spullen op de juiste manier

Til zware spullen op de juiste manier op om rugklachten te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een koffer om zware spullen op te tillen en wikkel touw om grote spullen, zodat deze gemakkelijker te tillen zijn.

Neem verhuisverlof

Vraag tijdig verhuisverlof aan bij uw werkgever, zodat u voldoende tijd heeft voor de verhuizing.

Laat belangrijke zaken en waardevolle spullen apart vervoeren

Laat belangrijke zaken, zoals belangrijke papieren en waardevolle spullen altijd apart vervoeren. Zo voorkomt u dat deze zoekraken tijdens de verhuizing. Denk hierbij aan paspoorten, belangrijke documenten of bijvoorbeeld sieraden.

Maak gebruik van hulp vrienden en familie

Vraag vrienden en familie om hulp bij de verhuizing. Zo gaat het sneller en het ook nog eens veel gezelliger. Zorg wel dat u eerst duidelijke afspraken maakt over wie wat doet zodat er geen onenigheid kan ontstaan.

Controleer of alle deurtjes dicht zijn

Controleer voordat u vertrekt of alle deurtjes van kastjes en lades dicht zijn. Zo voorkomt u dat er iets gaat schuiven tijdens het transport. Als er wel wat openstaat kan dit andere objecten tijdens het transport beschadigen en dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Richt de nieuwe woning van tevoren in

Richt de nieuwe woning van tevoren in, zodat u meteen kunt beginnen met uitpakken als u aankomt. Op deze manier weet u namelijk precies wanneer u gaat uitpakken waar iedere doos heen moet. Van de grote tot de kleine dozen.

Verander uw adres bij de (nieuwe) gemeente

Zorg dat u uw adreswijziging tijdig doorgeeft aan belangrijke instanties, zoals de gemeente, de belastingdienst en uw zorgverzekeraar. Uw adres op tijd wijzigen zodat post niet naar het oude adres gestuurd wordt zal u enorm veel hoofdpijn besparen. Stelt u zich namelijk eens voor dat u belangrijke post misloopt! Dit wil u natuurlijk niet.

Maak gebruik van deze handige tips wanneer u gaat verhuizen

Er zijn tal van handige tips die u kunt gebruiken bij een verhuizing. Zo kunt u bijvoorbeeld handdoeken gebruiken als bescherming voor uw meubels en kunt u de inboedel van elke kamer in een aparte doos inpakken.

Heeft u nog vragen of wilt u een gratis vrijblijvende offerte aanvragen?

Met deze verhuistips zorgt u voor een soepele verhuizing en kunt u snel genieten van uw nieuwe woning. Wilt u ook weten wat uw verhuizing gaat kosten? Dan kunt u via onze website eenvoudig een gratis offerte aanvragen.

Wij helpen u als verhuisbedrijf graag met uw verhuizing. Met onze gediplomeerde verhuizers, scherpe prijzen en het beste verhuismateriaal bent u gegarandeerd van een soepele verhuizing.