Meteen naar de inhoud

Veelgestelde vragen over verhuizen

Zijn we verzekerd tegen schade?

Ja! Wij zijn verzekerd tegen schade. In onze algemene voorwaarden wordt weergegeven dat de klant een eigen risico heeft van €250,-. Dit houdt niet in dat als er schade voorvalt door een verhuizer dat u ten alle tijde het bedrag tot €250,- moet betalen. Mocht een verhuizer daadwerkelijk een meubelstuk beschadigen, dan hebben we altijd als optie om een meubelmaker/klusjesman in te schakelen. Mocht de meubelmaker/klusjesman dit niet voor elkaar krijgen en is niet het gewenste resultaat in uw ogen, dan vergoeden wij dit uiteraard.

Wanneer is er wel sprake van een eigen risico of geen vergoeding?

  • De klant helpt mee in de verhuizing en richt zelf schade aan.
  • De spullen die verhuisd moeten worden zijn niet op een transport waardige manier ingepakt. (Dus niet als de verhuizer een doos optilt en de onderkant van de doos zakt door vanwege het gewicht bijvoorbeeld)
  • Als er sprake is van bestaande schade.
  • Wat houdt bestaande schade in?

Als de klant aangeeft dat er schade heeft plaatsgevonden aan één van zijn meubelstukken. Maar deze schade is al vóór de verhuizing door de verhuizer vastgesteld door middel van een foto of het mondeling aangeven van de schade bij klant. Om teleurstellingen te voorkomen, lopen de verhuizers altijd eerst samen met de klant door de woning om eventuele schade te bespreken.

Verhuisbedrijf 365 is gewoon goed verzekerd tegen schade. Uiteraard moeten de voorwaarden betreffende het inpakken en verhuis-klaar maken gehandhaafd worden. Tenzij u wenst voor een volledige inpakservice van ons verhuisbedrijf.

Zijn wij een erkend verhuisbedrijf?

Verhuisbedrijf 365 heeft ervoor gekozen om zich NIET aan te sluiten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Wat houdt dat voor u in, in vergelijking met een erkend verhuisbedrijf?

  • Evenals een erkend verhuisbedrijf zijn wij verzekerd tegen schade.
  • Evenals een erkend verhuisbedrijf zijn de verhuizers getraind om verhuizingen efficiënt en schadeloos te verrichten.
  • Onze verhuizers zijn voorzien van een training klantvriendelijkheid
  • Evenals een erkend verhuisbedrijf hebben wij heldere arbeidsvoorwaarden die voor zich spreken.
  • Onze verhuizers zijn voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat uw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Bij de beoordeling van een VOG-aanvraag kijkt Justitie of u strafbare feiten op uw naam heeft staan die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor u de VOG aanvraagt. Sommige strafbare feiten vormen een bezwaar voor de ene baan of stage, maar voor de andere niet. Een snelheidsovertreding kan bijvoorbeeld van belang zijn als een aanvrager taxichauffeur wil worden, maar niet voor de functie van baliemedewerker bij een bank. Heeft u geen strafblad, of heeft u geen strafbare feiten gepleegd die relevant zijn voor het doel van de aanvraag? Dan krijgt u een VOG.

Doordat verhuisbedrijf 365 de cursussen en trainingen zelf faciliteert en geen kosten heeft aan derden, kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden.

Zijn de verhuisdozen huur of koop?

Dat ligt geheel aan uzelf. Als u de verhuisdozen wilt huren dan komen wij de verhuisdozen ongeveer 4 weken na uw verhuizing weer ophalen. Mochten er tijdens de verhuizing enkele dozen gesneuveld zijn, dan is dat verder geen probleem. U hoeft in dit geval de verhuisdoos niet direct te vergoeden. In sommige gevallen maken wij uitzonderingen. Mocht u zodanig ver gaan verhuizen dat het niet rendabel voor ons is om de dozen op te halen dan bieden wij de huurdozen tegen een koopprijs aan.

Wanneer moet ik mijn verhuizing doorgeven?

Het liefst zo snel mogelijk. Wenselijk is binnen 2-4 weken. Heeft u nog geen vaste datum betreffende uw verhuizing dan kunnen wij hier altijd op inspelen. Betreft het een spoedverhuizing die dezelfde- of volgende dag plaats moet vinden, dan nemen we te allen tijde telefonisch contact met u op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kunnen jullie ook inboedel opslaan?

Ja, die service biedt verhuisbedrijf 365 u ook! Is er bijvoorbeeld geen sprake van een soepele overlapping betreft de verkoop van uw oude woning met uw nieuwe woning, dan kunnen wij uw meubelen/inboedel voor zowel korte- als op lange termijn opslaan. Wij kunnen u opslagboxen aanbieden van 1 m³ tot 120 m³. U heeft altijd toegang tot uw eigen box zolang uw meubelen zich in de opslag box bevinden. Onze opslagboxen bevinden zich op meer dan 40 plaatsen in Nederland.

Hebben jullie ook andere diensten die aansluiten op een verhuizing?

Uiteraard bieden wij verschillende diensten aan. Naast particuliere & zakelijke verhuizingen verlenen wij diverse diensten zoals: ontruimingen, storten, inpakservice (gehele of gedeeltelijk), verhuislift, transporten en opslagruimte.

Is een vaste prijs mogelijk?

Een vaste prijs is een mogelijkheid die wij u ook kunnen aanbieden. Hier geldt wel dat de klant voldoende informatie verleent, zodat wij op basis van uw gegeven informatie een offerte kunnen opstellen. Tevens stellen wij altijd voor om een specialist langs te sturen om verwarring te voorkomen omtrent de service die wij u bieden. Uiteraard proberen wij offertes zodanig realistisch op te maken dat er zelden van hoeft te worden afgeweken. Redenen voor een afwijking kunnen bijvoorbeeld zijn als er calamiteiten voorvallen, zoals te weinig parkeergelegenheid, filevorming of de klant geeft aan dat er meer moet gebeuren dan was afgesproken. Mocht dit een uitloop veroorzaken dan brengen wij alleen de kosten van de verhuizers in rekening. Dit geldt ook bij een vaste prijs. Mochten er geen calamiteiten zich voordoen dan is het genoemde bedrag in de offerte de prijs van de verhuizing.

Wat biedt de inpakservice?

Naast onze vele andere diensten hebben we ook de inpakservice. Dit kan een inpakservice zijn voor uw gehele inboedel of een deel van uw inboedel. Grote meubels worden te allen tijde ingepakt door de verhuizers op de dag van de verhuizing. Dit is een standaardservice van het verhuisbedrijf om de kwaliteit van uw meubels te waarborgen. Wilt u daadwerkelijk alles ingepakt hebben zoals: servies, kleding, fotolijsten/schilderijen, inhoud van kasten etc., dan stellen we voor om een specialist langs te sturen om met u mee te kijken welke items ingepakt/verhuisd moeten worden en de hoeveelheid wat wij aan inpakmaterialen nodig zullen hebben om dit te kunnen waarmaken.

Wat kost een verhuizing?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Daarom is het eigenlijk niet mogelijk om u nu al te kunnen vertellen hoeveel uw verhuizing gaat kosten. Als u bij een offerte aanvraag deze zo compleet mogelijk invult kunnen wij een realistische schatting maken omtrent uw verhuizing. Het is namelijk afhankelijk van veel factoren, zoals de oppervlakte van uw woning, de hoeveelheid spullen, de reisafstand en of er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is voor de verhuiswagens. Wanneer u met ons een afspraak maakt voor een vrijblijvende bezichtiging, kunnen wij u daarna exact vertellen wat de kosten zullen zijn van uw verhuizing. Wilt u een vaste prijs voor uw verhuizing? Dan kunt u dat in uw offerte aanvraag aanduiden of eventueel met de specialist die uw woning komt bezichtigen.

Wij helpen u als verhuisbedrijf graag met uw verhuizing. Met onze gediplomeerde verhuizers, scherpe prijzen en het beste verhuismateriaal bent u gegarandeerd van een soepele verhuizing.