Studenten vehuizing

Ben je van plan om te verhuizen als student? En is dit de eerste keer dat je verhuist als student? Dan zijn er heel veel verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Dit is slechts een onderdeel van het verhuizen. Gelukkig kan Verhuisbedrijf 365 je een handje helpen. Naast het verhuizen helpen wij jou als student ook allerlei andere zaken te regelen. Op basis van een checklist die wij jou toesturen, staat precies stap voor stap aangegeven waar rekening mee gehouden moet worden omtrent een studenten verhuizing.

Student aan het studeren
Studenten verhuizing verhuisbedrijf 365

Gemakkelijk verhuizen als student

Een studenten verhuizing gaat in de praktijk gepaard met heel wat verplichtingen. Als student verhuizen is extra vervelend omdat je uiteraard ook rekening moet houden met je studies. Bovendien is het zo dat studenten  nog relatief jong zijn, waardoor de kans klein is dat ze reeds ervaring hebben met verhuizen. Staat er voor jou ook een studentenverhuizing in de planning, maar weet je niet goed waarmee te beginnen? Vind jij het prettig om door middel van een checklist taken te kunnen afstrepen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zullen jou als student van A tot Z helpen met je verhuizing en bijbehorende zaken.

De aanloop naar de studenten verhuizing

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je verschillende zaken zal moeten ondernemen in de aanloop naar je studentenverhuizing. Dit is een zeer belangrijke periode. Wanneer het reeds fout loopt met de voorbereidingen is de kans namelijk groot dat ook de rest van je studentenverhuizing daar hinder van zal ondervinden. Wil jij echt zeker zijn van een goede voorbereiding? Vraag dan nu een gratis offerte aan op onze website.

Vraag offerte aan

Als wij je aanvraag binnen hebben gekregen controleren wij de gegevens. Heb je aangegeven dat het gaat om een studentenverhuizing? Dan zullen wij een standaard stappenplan meesturen hoe jij het beste jou verhuizing kan organiseren. Naast de verhuizing zelf komen er tig van andere zaken bij kijken die wellicht voor/tijdens of na de verhuizing aan het licht komen. Wacht nooit te lang om een offerte aan te vragen. Zelfs als jij geen vaste datum hebt voor je verhuizing of nog niet zeker bent dat je gaat verhuizen, vraag dan vooralsnog een gratis offerte aan.

 1. Pak alle spullen die je wenst mee te verhuizen zorgvuldig in;
 2. Zorg ervoor dat je op de verhuisdozen duidelijk aangeeft wat er in precies in zit.
 3. Maak je oude woning of andere verblijfplaats schoon voor de nieuwe huurders;
 4. Leeg de koelkast en diepvries en laat ze ontdooien (indien van toepassing);
 5. Controleer of je nieuwe studentenkamer beschikt over alle vereiste voorzieningen;
 6. Voer alle resterende, vereiste klusjes uit opje oude verblijfadres;
 7. Geef je adreswijziging door aan de gemeente evenals aan vrienden en familie;
 8. Regel eten en drank voor de mensen die je gaan helpen tijdens de verhuizing;
 9. Bel alle vrienden nog even op om te controleren of ze daadwerkelijk zullen helpen;
Studenten verhuisservice checklist
Student die verhuisspullen inpakt

De dag van de verhuizing

Heel wat studenten die gaan verhuizing zijn zenuwachtig voor de dag van de verhuizing. Dit is absoluut niet nodig. Verhuisbedrijf 365 doet meer dan alleen een verhuizing. Zo denken wij graag mee met je situatie. Ook zijn we vooral oplossingsgericht ingesteld. Mochten er calamiteiten voorvallen dan kunnen wij samen tot een oplossing komen. Indien je een goede voorbereiding hebt getroffen met of zonder behulp van de checklist dan zul je merken dat de verhuizing soepel verloopt.

Het spreekt voor zich dat er wel nog een aantal zaken zijn om rekening mee te houden, namelijk:

 1. Geef aan het begin van de verhuisdag aan iedereen door wat er moet gebeuren;
 2. Maak de kamer nog een laatste keer schoon wanneer alle spullen zijn ingeladen;
 3. Regel zaken zoals koffie en thee en eventueel koekjes en / of broodjes;
 4. Handel de overdracht van de sleutel af met je verhuurder.
 5. Breng mogelijke spullen die zijn gehuurd terug;
 6. Bedank aan het einde van de verhuisdag iedereen die heeft geholpen;

Aandachtspunten na de studenten verhuizing

Nu de studenten verhuizing achter de rug is, is het altijd interessant om nog even terug te blikken. Bovendien spreekt het voor zich dat je wellicht nog enige tijd zaken zal moeten uitpakken en een plaats zal moeten geven in je nieuwe woning. Daarnaast is de kans groot dat je ook nog eens enkele praktische zaken (extra) zal willen controleren. Op dit vlak kan je onder meer denken aan de volgende aandachtspunten:

 1. Controleer of de post van je oude adres correct is doorgestuurd;
 2. Laat je inschrijven in de nieuwe gemeente waar je naartoe bent verhuisd;
 3. Controleer of je vorige huurbaas de betaalde waarborg heeft teruggestort;
 4. Loop even grondig door je nieuwe woning en meldt eventuele gebreken;
 5. Probeer alles zo snel mogelijk een nieuw plaats te geven;

Naast het bovenstaande doe je er ook altijd goed aan om na afloop de verhuizing even grondig te evalueren. Wie van je vrienden of familieleden heeft er bijvoorbeeld geholpen en met welke kosten ben je allemaal geconfronteerd? Wanneer je je als student laat verhuizen, is de kans namelijk groot dat je dit later in je leven nog eens zal gaan doen. De ervaring die je tijdens je studenten verhuizing hebt opgedaan komt dan alleen maar uitstekend van pas.

Verhuissoorten
Studenten die verhuizen